Lezing door: Dr. Aletta Smits, directeur van De Loef training en advies, gegeven op 3 oktober 2017. De avond was een groot succes met bijna 200 aanwezigen en bedoeld voor iedereen die te maken heeft met pubers, van 10 tot 25 jaar.

Waarom maken ze hun huiswerk niet?

Waarom komen ze te laat op stage?

Waarom besluiten ze al na drie weken om weer een andere studie te doen?

Of ze nu 12 of 20 zijn (ze zullen het zelf niet willen horen, maar tot hun 25e is het brein van pubers in ontwikkeling en zijn ze –wetenschappelijk gezien- onvolwassen), pubers voelen voor volwassenen vaak als een vreemde levensvorm. Ze lijken niet vatbaar voor de meest logische argumenten, ze maken onnavolgbare keuzes en roepen –naast wat nostalgie- vaak wrevel en onbegrip op; waarom komen ze niet uit bed, waarom denken ze nergens aan, waarom zijn ze zo wispelturig, waarom zetten ze niet uit zichzelf hun pet af, waarom zijn ze aan hun mobiele telefoon vastgekit, waarom hebben ze altijd een weerwoord, waarom hebben ze niet gewoon op tijd hun spullen af?

Er is recent van alles over het puberbrein bekend geraakt. De lezing ‘puberbrein’ zette het op een rij en gaf en passant op humoristische wijze antwoord op voorgaande vragen. Hoe kunnen volwassenen daarop aansluiten of moeten we toch gewoon opvoeden en klaarstomen voor de volwassen maatschappij die geen boodschap heeft aan het bioritme van de puber?

QWESTOR_flyer A4 Verdiept 02-17 PRINT

Share This
X