Lezing door: Suzanne Lambregts, Kinderrevalidatiearts en Larja de Letter – van der Heide, Revalidatiearts kind en jeugd gegeven op dinsdag 20 maart 2018. De lezing richtte zich op zowel de slachtoffers, de nabestaanden/ omgeving, op leerkrachten, sport-trainers, begeleiders in de (jeugd) hulpverleners. Er werd iets verteld over de mogelijkheden van behandeling en waar je deze behandeling kan halen in Zeeland.

Steeds meer kinderen en jong volwassenen krijgen de diagnose NAH: schade aan de hersenen, ontstaan in de loop van het leven en is in te delen in twee soorten. De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor NAH. In 2016 waren 645.900 mensen in Nederland geregistreerd bij de huisarts die een of andere vorm van hersenletsel als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, ongeluk, tumor, hartstilstand, hersenbloeding of operatie hebben opgelopen. Dat aantal betreft alleen betrokkenen zelf, niet de naaste omgeving. Ook de familie ondervindt vaak allerlei problemen.

tekst flyer ppt QWESTOR 20-03-18 ZZS folder nazorg kinderen THL ZLD vs maart 2017 nah-onderwijsprotocol signaleringsinstrument kinderen NAH Zorgstandaard_THL_gebruikersversie_Kinderen_THL V8 PZC 1PZC2

Share This
X